Tilbage

GRØN SHAKSHUKA

Caroline Fibæk·12/12-2025· 2 minutter

GOD TIL HØJT ØSTROGEN, PERIMENOPAUSE, LAVT PROGESTERON, MENOPAUSE OG INSULIN

Shakshuka er en traditionel ret med rødder i Nordafrika og Mellemøsten, typisk bestående af pocherede æg i en krydret tomatsauce.

Min version, grøn shakshuka, er fyldt med lignaner fra linser, kollagen fra bone broth og indol-3-carbinol fra kål og broccoli, som alle støtter en sund og effektiv nedbrydning af østrogen. Æggeblommerne tilfører desuden cholin, som nærer både hjerne og nervesystem.

Til 2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kop kogte belugalinser
  • 2 spsk olivenolie
  • 3-4 forårsløg, skåret i skiver
  • 1/2 hoved hvidkål, finthakket
  • 1 dl bone broth fra Functional Future eller hjemmelavet
  • 2 spsk fåremælksyoghurt
  • 1 bundt broccolini, skåret i skiver
  • 3 æg
  • salt og peber efter smag
  • friske urter til pynt (f.eks. persille, purløg, kørvel)
  • spiselige blomster (valgfrit, til pynt)

SÅDAN GØR DU

  1. Kog belugalinserne efter pakkens anvisninger, til de er møre. Afdryp og sæt til side.

  2. Skær forårsløg og broccolini i skiver, og hak hvidkålen fint.

  3. Varm olivenolien i en stor pande over medium varme.

  4. Tilsæt forårsløg og hvidkål, og steg i 3–4 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.

  5. Vend de kogte linser i og rør godt rundt.

  6. Hæld bone broth i, og lad retten simre et par minutter.

  7. Rør fåremælksyoghurten i, til blandingen er cremet og samlet.

  8. Tilsæt broccolini og vend det hele godt sammen.

  9. Lav tre små fordybninger i linsesblandingen og slå et æg ud i hver.

  10. Dæk panden med låg og lad det simre ved medium varme, til æggene er blødkogte (ca. 5 minutter).

  11. Smag til med salt og peber.

  12. Når æggene er som du ønsker dem, fjernes panden fra varmen.

Drys med friske urter og eventuelt spiselige blomster for en flot præsentation. 🍳🪴