GOD TIL HØJT ØSTROGEN, PERIMENOPAUSE, LAVT PROGESTERON, MENOPAUSE OG INSULIN
Shakshuka er en traditionel ret med rødder i Nordafrika og Mellemøsten, typisk bestående af pocherede æg i en krydret tomatsauce.
Min version, grøn shakshuka, er fyldt med lignaner fra linser, kollagen fra bone broth og indol-3-carbinol fra kål og broccoli, som alle støtter en sund og effektiv nedbrydning af østrogen. Æggeblommerne tilfører desuden cholin, som nærer både hjerne og nervesystem.
Til 2 personer
DET SKAL DU BRUGE
- 1 kop kogte belugalinser
- 2 spsk olivenolie
- 3-4 forårsløg, skåret i skiver
- 1/2 hoved hvidkål, finthakket
- 1 dl bone broth fra Functional Future eller hjemmelavet
- 2 spsk fåremælksyoghurt
- 1 bundt broccolini, skåret i skiver
- 3 æg
- salt og peber efter smag
- friske urter til pynt (f.eks. persille, purløg, kørvel)
- spiselige blomster (valgfrit, til pynt)
SÅDAN GØR DU
-
Kog belugalinserne efter pakkens anvisninger, til de er møre. Afdryp og sæt til side.
-
Skær forårsløg og broccolini i skiver, og hak hvidkålen fint.
-
Varm olivenolien i en stor pande over medium varme.
-
Tilsæt forårsløg og hvidkål, og steg i 3–4 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
-
Vend de kogte linser i og rør godt rundt.
-
Hæld bone broth i, og lad retten simre et par minutter.
-
Rør fåremælksyoghurten i, til blandingen er cremet og samlet.
-
Tilsæt broccolini og vend det hele godt sammen.
-
Lav tre små fordybninger i linsesblandingen og slå et æg ud i hver.
-
Dæk panden med låg og lad det simre ved medium varme, til æggene er blødkogte (ca. 5 minutter).
-
Smag til med salt og peber.
-
Når æggene er som du ønsker dem, fjernes panden fra varmen.
Drys med friske urter og eventuelt spiselige blomster for en flot præsentation. 🍳🪴
Kommentarer